dikter och poesi på nätet - www.diktkonst.se - Här kan du själv publicera en dikt.
dikter direkt till din mobiltelefon - mobil.diktkonst.se

kvinna som lser poesi

Sk bland dikterna
  Skruta
Diktsamlingar
folder bild Senast inkomna dikter
Skruta Sorgliga dikter
Skruta Dikter om kärlek
Skruta Olycklig kärlek
Skruta Brott och Straff
Skruta Dikter om glädje
Skruta Övriga dikter
Skruta Fler kärleksdikter
Skruta Dikter om liv och död
Skruta Dikter om vänskap
Skruta Roliga dikter
Skruta Bröllopsdikter
Skruta Dikter som rimmar
Skruta Dikter om längtan
Skruta Dikter om ångest
Skruta Äldre dikter
Skruta Fler övriga dikter
Skruta Fräcka dikter
Skruta Korta dikter
Skruta Krlekspoesi
Skruta Krleksdikter
Skruta klassiska dikter
  Skruta Allmnna dikter
  Skruta Krlek
  Skruta Sorg
  Skruta Edith Sdergran
  Skruta Gustaf Frding
  Skruta Dan Andersson

Diktens namn: En tanke
Frfattare: Sophie

Jag har aldrig riktigt tänk på hur man skulle vilja dö. Okej ingen vill väll i själva värket dö men det är ju bara en tidsfråga när det  ska inträffa. Dö, själva ordet ger mig nästan rysningar.. 
Det flesta människor jag frågar svarar "Somna in". Och då menar jag kanske mer än hälften av alla människor på jorden skulle säkert svara så. Men varför?
Det är en aning underligt att ingen säger "Bli på/överskörd, drunkna, bli stjuten, ramla ner från ett tak" eller nått i den stilen. Varför säger nästan ingen något annat än att somna in? Är man kanske inte tillräckligt ärlig, vågar man kanske inte säga vad man egentligen vill? Är man rädd för smärtan, rädd för sekunderna innan man skulle dö? Men faktist, ingen kan bestämma hur man själv ska dö det är något som sker när man minst anar det om man inte har en sjukdom och läkarna talat om att det kommer ske eller om man bestämmer sig för att begå självmord så klart, vilket nog är det rysligaste och mest hemskaste. Men tyvär så ökar det med självmord. Inte vet man väll varför, det kan bero på många olika skäl. Men oftast att man mår dåligt, och då menar jag inte mår dåligt som att man har ont i huvudet eller magen eller feber utan man kan må dåligt med sig själv, må dåligt på grund av andra runt omkring sig, ex. mobbning, utfrysning, rykten, man kanske har problem hemma, det brukar inte vara direkt ovanligt att man har det. Det tråkiga är bara att många låter det här ske. Inte alla som mår riktigt uselt får hjälp.
Nått mer jag tänkte på är om det nu är så att människor säger somna in för att det är rädda för smärtan hos de andra dödsorsakerna så förstår jag det inte riktigt, tusentals barn och vuxna dör varje dag i utlandet, p.g.a svält, törst, sjukdommar, trötthet.. vi är rädda för framtiden då man blir förgammal, det är så man tänker, men de andra fattigländer då? Dom har inga allternativ, det bara händer, många hinner inte ens tänka på hur det kommer bli när dom blir gamla. För dom är den nästan rent utav en självklarhet att chansen är väldigt liten att man klarar sig länge. Detta är hemskt, tycker jag. Det tycker säkert många andra också och man försöker ju göra något åt det här så man får väll bara hoppas på det bästa. Som jag sa ibörjan, jag har aldrig riktigt tänkt på hur man skulle vilja dö. Även om man inte kan förutse hur man vill dö så vet jag ett sätt som jag helst av allt inte skulle vilja dö på. Det är på det här sättet.Kommentarer p dikten

 dikter och poesi - diktkonst.se