dikter och poesi på nätet - www.diktkonst.se - Här kan du själv publicera en dikt.
dikter direkt till din mobiltelefon - mobil.diktkonst.se

kvinna som lser poesi

Sk bland dikterna
  Skruta
Diktsamlingar
folder bild Senast inkomna dikter
Skruta Sorgliga dikter
Skruta Dikter om kärlek
Skruta Olycklig kärlek
Skruta Brott och Straff
Skruta Dikter om glädje
Skruta Övriga dikter
Skruta Fler kärleksdikter
Skruta Dikter om liv och död
Skruta Dikter om vänskap
Skruta Roliga dikter
Skruta Bröllopsdikter
Skruta Dikter som rimmar
Skruta Dikter om längtan
Skruta Dikter om ångest
Skruta Äldre dikter
Skruta Fler övriga dikter
Skruta Fräcka dikter
Skruta Korta dikter
Skruta Krlekspoesi
Skruta Krleksdikter
Skruta klassiska dikter
  Skruta Allmnna dikter
  Skruta Krlek
  Skruta Sorg
  Skruta Edith Sdergran
  Skruta Gustaf Frding
  Skruta Dan Andersson

Diktens namn: Jag vaknade tidigt
Frfattare: niCo

Jag vaknar tidigt av att du lägger din hand på mitt bröst. Dina armar runt mig som jag saknar. Känslan av närhet när din hud rör min och vi ligger tätt ihop, ändå känns det som vi är för långt ifrån varandra. Jag lyssnar till dina andetag när du sover. Lugnt och fridfullt känns det när du ligger bredvid mig.Jag behöver inga ord, bara värmen och din närhet.


Vet att du snart vaknar, men ett litet tag till får jag vara betraktaren. Solljuset bildar ett mönster på din vackra rygg när jag sakta stryker över den med min hand. Slutna ögon. Fridfull.  Stilla. Samtidigt som ett litet leende växer på mina läppar när jag tänker på hur vacker, öm och sagolik du verkligen är.


I ett ögonblick till är du min och bara min. Jag kysser dig över halsen och viskar ”du är så vacker” En tyst viskning och en lätt berörning av mina läppar. Men du vaknar ändå. Du vaknar så lätt, mitt hjärta. Dina vackra ögon möter mina med en magisk blick.  Jag drunknar i dina ögon och tappar bort verkligheten bland kyssar.


Jag vaknar med ett ryck. Tittar hastigt över på andra sidan sängen. Tomheten bredvid mig känns som ett svart hål i bröstet. En vind av sorgsamhet och längtan blåser förbi, jag är helt ensam. Nu börjar de ljusna och dagen är snart här. Då försvinner du från mig. Allt är en dröm, det vet jag nu.  


Sakta stryker jag handen över den tomma platsen. Ett leende växer som jag inte kan hålla tillbaka. Rullar över till andra sidan sängen, tar kudden i mina armar, kramar den hårt och blundar. Jag vet att du kommer när tiden är rätt, men kan inte hålla tillbaka känslan av när. En viskning i natten som jag hoppas ska nå fram, vem är du min ängel i mina drömmar.


niCo

Kommentarer p dikten

 dikter och poesi - diktkonst.se